ماندلاي غنايي
ماندلای غنایی
ماندلاي غنايي
نويسنده: رضا بختياريان
هفتمين ايستگاه براي مردي از جنس سازمان ملل
از غنا تا سازمان ملل
آژانس هاي سازمان ملل متحد آغاز کرد. وي از 1962 که وارد سازمان ملل شد تا 1997 که به عنوان دبيرکل اين سازمان انتخاب شد در پست هاي مختلفي در اين سازمان از فعاليت در مديريت منابع انساني (1990-1987) و بازرسي بودجه و امور اقتصادي (1992- 1990) تا سرپرستي عمليات حفظ صلح سازمان، ايفاي نقش کرد. البته لازم به يادآوري است که مشغوليت حرفه اي هيچ گاه مانع ادامه تحصيل وي نشد چنان که در سال 1971 عنان مدرک مديريت MBA خود را از دانشگاه MIT ماساچوست دريافت کرد.
انتخاب شدن براي دبيرکلي
حمايت هاي آمريکا و فرانسه از دبيرکلي عنان موجب شد بسياري وي را مهره اي آمريکايي توصيف کنند اما با وجود چنين پيش بيني هايي با وجود فشارهاي قدرت هاي بزرگ و همچنين بحران مالي در سازمان ملل وي بيش آنچه تصور مي شد توانست به عنوان دبيرکلي نسبتاً مستقل عمل کند.
شروع فعاليت
چالش هاي پيش رو
سوء استفاده جنسي پاسداران صلح سازمان، رسوايي برنامه نفت در برابر غذا و درگيري با ايالات متحده و انگليس به خاطر انتقاد از حمله يک جانبه اين کشورها به عراق رو به رو شد. به خصوص مطرح شدن نقش کوجو عنان، پسر عنان در رسوايي برنامه نفت با خاور و همچنين انتقاد شديد وي از جنگ عراق موجب به راه افتادن جرياني به سرپرستي نورم کلمن، سناتور آمريکايي و از مأموران تحقيق درباره برنامه نفت در برابر غذا عليه وي شد که زمزمه هاي استعفاي عنان را مطرح کردند اما اين تحرکات با واکنش بسياري از طرفداران عنان از جمله ريچارد هالبروک، سفير وقت آمريکا در سازمان ملل، روبه رو شد چنان که وي در سخناني عنوان کرد اين تحرکات به معناي زنگ خطري است که در سازمان ملل به صدا در آمده است و نسبت به فعاليت گروهي براي فلج کردن اين سازمان، هشدار مي دهد. کوفي عنان با تمام اين فشارها و مشکلات توانست براي دو دوره به عنوان دبيرکل سازمان فعاليت کند تا اينکه در سال 2006 با واگذاري مقام دبيرکلي به بان کي مون کره اي بازنشسته شد.
منبع: همشهري ديپلماتيک شماره 50
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}